torek, 23. junij 2009

Doorus house hostel

Hostel izgleda kot velika hisa z velikim vrtom in obdana z zelenjem. Nahaja se v majhni vasici imenovani Kinvara. V tej vasici ni kaj dosti trgovin so pa pubi. Natancneje 9 pubov, 5 restavracij in 2 trgovine. In to 9 pubov v vrsti, vcasih jih je bilo 11 ampak sta se dva zaprla zaradi recesije. Ja tudi tukaj povzroca preglavice! Hostel ponuja 56 lezisc, med njimi skupinske in privatne sobe. Kuhinja je samoposrezna, kar pomeni da si vsak vzame, skuha ali pripravi kar zeli, nato pa za seboj pospravi. Gostom je na voljo tudi jedilnica in pa common room - soba za druzenje. Ta soba je staromodna in opremljena s kaminom, ki daje obcutek domacnosti. Ima pa tudi zgodovinski pridih. V tej sobi, ki je bila takrat last: Flrimonda Alfreda Jacquesa, sta pred leti sedele dve znamenite osebe: Lady Avgusta Gregoy in William Butler Yeats in v svojem pogovoru prisla na idejo ustanovitve The Abbey Theatre - Irskega nacionalnega gledalisca, ki je sedaj ena prepoznavnejsih znamenitosti Dublina. Vau! Pred hostlam pa je posojeno drevo, ki sta ga pred leti posadile necakinje Lady Gregory. Zanimivo. Ob kaminu so velike sofe in ob hladnih Irskih vecerih se zberejo gosti in manager ob kaksnem dobrem Irskem filmu. Prisrcno. Hotel je primeren za vse segmente trga, predvsem pa za mlade ali druzine. Ob soncnih dnevih, lahko gostje uzivajo v pikniku na travniku ob hostlu. Kinara je vasica, ki ponuja: uzivanje v kulturi, narodni glasbi, unikatni pokrajini in idilicni postavitvi.
Gostom je/so na voljo: brezplacno parkirno mesto, internetni dostop, pralnica, izposoja kolesa, samopostrezna kuhinja, common room, in ustrezljivo hostelsko osebje( jaz in Brandon hehe) Za vogalom pa vas caka prijetno presenecenje: ogromna pescena plaza - TRAUGHT BEACH, ki je ena redkih plaz na Irskem oznacena z modro zastavico. To pomeni, da ima urejene toalete, organizirane resevalce iz vode in vsakodnevno pregledovanje kvalitete vode v sezoni.
Kar pa se tice mojega dela na recepciji. Brendon je prej vodil hostel z zeno in s pomocjo lokalnih prebivalcev. Zdaj pa se je locil od zene in se recesija mu ne dopusca da zaposluje veliko ljudi. Tako da sva sama. Amapk hostel ni tako velik da nebi mogel poskrbeti zanj. Treba je cistiti, likati, prati, vrtnariti, kuhati in nenazadnje poznati recepcijsko poslovanje. Kar pa je super za spoznavanje komplekstnosti dela in je pomembno za nemoteno poslovanje vsakega nastanitvenega obrata.

PS: ce se sprasujete zakaj ne uporabljam sumnikov je odgovor: ker jih na angleskih tipkovnich ni:)Lep Irski pozdrav!Cheers!

2 komentarja: