ponedeljek, 31. avgust 2009

Limerick

Na poti nazaj v Cork ponovno preckamo mesto Limerick. Limerick je pomembno mesto za Irsko in je 4. najbolj poseljeno mesto v Republiki Irski takoj za Dublinom, Corkom in Galwayem. Limericka se drzi nic kaj prijeten sloves. Velja namrec za najbolj nevarno mesto na Irskem. Vse samo zaradi dveh tolp(tolpa juga in severa), ki ze vrsto let obracunavata med sabo, kot posledica pa so tu prisotne tudi droge in orozje.


Kljub temu pa je turizem v razcvetu. Eden od glavnih razlogov za to je, da je Limerick oddaljen samo 15 minut od letalisca v Shannonu. K rastocemu turizmu pa je doprineslo tudi leto 2006, ko so se odprli 5 novih hotelov in s tem turistim ponudili vec kot 1000 postelj. Mesto je bilo tudi eno prvih,ki je zacelo s projektom: Street ambasadors - cestni ambasadorji. Ljudje,ki na ulicah dajejo informacije turistom, jim nudijo pomoc in na sploh zelijo izboljsati njihovo dozivetje Irske.



Limerick pa ima kar nekaj turisticnih atrakcij med katerimi so najbolj poznane: King John's castle, St. Mary's church, Hunt muzej, Univerza v Limericku, Treaty stone(kamen). Ponujajo pa tudi pes vodene oglede mesta in pa plovbe po reki Shannon.




Ni komentarjev:

Objavite komentar